покажи

Лечението се осъществява  с помощта на естествени (море, кал, вода) и физични (ел. ток, ултразвук) фактори.

 
Лечение с луга - Лугата е краен продукт от солодобива в Поморие. Тя остава над солния пласт. Нейните съствки са близки до тези на калта и поради това оказва подобно на калта действие - противовъзпалително. Получава се след изпарение на морската вода и кристализацията на солта. В нея има калций, натрий, магнезий, хлор, сулфати.

В практиката най - широко се използват компресите с луга. Те се прилагат главно при заболявания на опорно-двигателния апарат; при ревматични заболявания; при травматично - ортопедични заболявания (травми на меки тъкани, кости, навяхвания, изкълчване на стави, счупвания); при неврологични заболявания .За целта лугата се използва в натурален вид, след затопляне на водна баня. Има мощно обезболяващо действие.

Магнитотерапия - Терапия чрез магнитно поле. Има болкоуспокояващ ефект. 

Интерферема с вакузан - Терапия с кръстосани токове. Има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. В комбинация с  „вендузки”, които изтеглят тъканта и чрез съкращаване на мускулите действа като масаж и така се ускорява лечебният процес

Диадинамик - Лечебна процедура посредством токове с различна честота. Помага при дископатия, плексит, радикулит и др.

Ултразвук - Лечение чрез съчетание между високочестотен ток и лечебно вещество, което прониква дълбоко в тъканите

Лугофореза - Това е лечение с луга и галваничен ток. Тази практика повлиява чрез директно вкарване на лечебната луга в тъканите на организма. Прилага се при ставни заболявания.

Инхалация с луга - Лугата в парообразно състояние се вдишва чрез специален апарат и така директно попада в белите дробове. Способства лечението на хроничен бронхит и различни дихателни заболявания. 
 
  
  
 


описание
период
цена
цена с намаление
Електролечение
20 мин
12.00 лв.
Ултразвук (фонофореза)
10 мин
15.00 лв.
Инхалация с луга
10 мин
9.00 лв.
Компрес с луга
20 мин
12.00 лв.